November 14, 2009

Melayu pemalas .... Cina makan babi...

MELAYU PEMALAS! CINA MAKAN BABI!
SO APA ADA HAL?!


GADOH

Cina makan yong tau foo, Melayu makan nasi lemak

kaki-kaki gaduh dalam Gadoh



Bila si Melayu lahir atas muka bumi nie,
Si Melayu diajar...
yang Cina itu bangsa pengkhianat... Bangsa menumpang...
Cina itu asalnya bukan di Malaysia....
Cina itu pengotor,
Cina otaknya pembelit,
Cina kaum penindas, sekali Cina berjaya pijak Melayu,
selamanya Cina akan rasa berkuasa...
Cina pandang Melayu kaum sampah, kaum yang tak ada masa depan...!
Cina itu merasakan diri mereka sangat bagus... Letak dekat mana pun Cina boleh survive,
bukan macam Melayu, tak habis2 dengan hak bumiputera yang buat mereka manja....
kalau hak itu hilang, Melayu akan turut sama hilang!
Itu yang diajar kepada setiap Si Melayu bila diorang jejakkan kaki atas bumi ni.

Bila si Cina lahir dekat dunia nie,
Si Cina diajar dengan bermacam benda lain,
Si Cina diajar,
yang Melayu itu bangsa pemalas, xkan ade harapan nak berjaya kalau tak ditolong,
si Melayu itu kaum yang bodoh, xpandai pun boleh masuk universiti.
Melayu itu tak boleh tengok kaumnye hidup senang,
mula ada rasa iri hati dan saling menindas.
Si Cina diajar yang Melayu itu xhormat kaum lain,
merasakan bumi Malaysia nie mereka yang punya!
Si Cina diajar dengan semua ini.

Si Cina dengar,
Si Melayu dengar,
Si Cina percaya,
Si Melayu tutur percaya.

Melayu kata, "Woi Cina makan babi, lu dengan bangsa lu boleh masuk longkang!"
Cina kata, "Woi Melayu pemalas, lu dengan bangsa lu boleh pergi mampos!"

Kita seolah2 lupa.... bila kita saling menghina dan mencaci bangsa lain,
kita rasakan yang kedua2 bangsa nie xkan boleh bersatu.
Jangan sebab kenangan lampau buat dendam kita membakar2 dalam hati.
Orang tua2 ade kata, dalam setandan pisang tak semuanya busuk!
Tak semua Cina penipu,
Tak semua Melayu pemalas.

Kita nie hidup bawah satu rumpun,
cuma yang berbeza hanya pegangan agama dan keturunan bangsa.
Sebab aku percaya, biar ape pun agama kita, bangsa kita,
xkan ade satu pun yang menghalalkan persengketaan sesama haiwan sosial...
Kalau la ade agama yang suruh ko bergaduh, pergi mampus dengan agama tu!

Jangan nilai seseorang berdasarkan latar belakang bangsa...
Kita sebenarnya saling memerlukan...
Bayangkan kita hidup kalau xde bangsa2 nie kat malaysia...
Kite xkan jadi Malaysia yang kita ade sekarang.
Biar buruk mcmane pun bangsa tu, kita tetap perlukan diorang dalam hidup kita.
Kalau xde cina, mana kau nak dapat CD pirate kat pasar malam. KO nak beli cd ORI ke?
Kalau xde melayu, mana nak dapat warung2 yang bukak pagi2 utk bekalkan sarapan untuk manusia2 sibuk di kota2 besar.

Kadang2 aku rasa bangga...
aku tersentuh...
bila aku tengok masih wujud cara kita boleh bersatu...
Bila tengok semua kaum duduk semeja dalam satu kedai makan menyokong Lee Chong Wei masa tengah main badminton....walaupun Chong Wei xberapa reti cakap melayu, aku xkisah, asalkan die bawak nama negara...
Bila tengok Ali, Chong, Kamal, dengan Ah Heng keluar panggung wayang tengok cerita yang
mereka gemari...lepas tu open table kat Mcd masing2 komen pasal cerita tu...
Bila tengok Si Melayu dan Si Cina berpimpin tangan menunjukkan mereka sedang berkasih sayang dan banyak menghabiskan masa bersama... (pheeewwwiit) =D

Siapa kata Melayu bagus?
Siapa kata Cina bagus?
Siapa kata kita xboleh duduk semeja...?

p/s : aku nak share dengan korang2 semua pasal cerita yang cukup berkualiti untuk ditonton, bagi mereka2 yang sangat kuat sentimen perkauman dalam diri korang. Tajuk die GADOH. Poster die kat atas tu....Cuma FINAS je cukup bangang untuk sekat filem nie dari masuk wayang. BODOH! aku rasa KEPALAOTAK pengarah die dah ting-tong la..cerita nie cukup bermesej, so selamat menonton! youtube je ok, download xdapat laaaaa...














Biar ape yang jadi kat sekeliling aku, aku tahu yang mereka-mereka ni xpernah kenal erti perbezaan kaum dan budaya














India, Melayu, dan Cina tak mustahil untuk hidup bersama. Diorang buktikan yang mereka bukan seperti apa yang dikata















Erk... No comment..... =)

10 comments:

Joe-Lene said...

thumbs up for this post! :)
by the way the last photo got a bit tak macam you. heheheh.

nazha said...

hahahaha! thanks joe!
the last photo?! it was me la!
hahaha

Anonymous said...

hahaha, not bad. managed to include an Indian in the pictures as well. lol.

just out of curiosity, who's the girl on the left in the first picture?

I swear I have no ulterior motives. :)

B

silence musica said...

i will watch it one day. ada review from a friend ckp best.

nazha said...

silenca musica = yeah...mmg best..kalau nak download i xsure....maybe xleh....just u tube je..senang =) enjoy...

penanya (?) said...

aku tgk cite ni dah. berminggu2 jugak dok ulang2 ayat "melayu bodoh! cina busuk!"

nazha said...

hahaha...kuat nampak, influence die kat ko, penanya?! hahaha...tapi dialog tu jgn salah tafsir...bukan maksudnye kita perlu bersikap racist....itu cuma nak bg pengajaran =)

peace

Anonymous said...

cina mmg bongok la bro. baru je tadi, aku rase cam nak tumbuk je cina mata juling, jongang, busuk hapak x mandi. cina suka cari pasal!!! bongok!!!

nazha said...

hahahaha sabar bro...sabar.... =)

Anonymous said...

melayu babi - najib

Post a Comment